Бібліотечний урок "Історичні далі книги" у Підберізцівському НВК І-ІІІ ступенів

29.12.2015 11:33

        Кожен з нас добре знає, що читання - основа навчання. Та воно буває різним. Готуючись дро бібліотечного уроку "Історичні далі книги", п'ятикласники зрозуміли яку велику силу приховує у собі книга. Вона і друг, порадник, вчитель.

        Форма уроку - бінарний. Вчитель української мови Музика О.В. прагнула донести до учнів велич і могутність слова, вказала на виховний вплив книги на людину.

        П'ятикласники писали відгук на улюблену книгу, складали вірші, асоціативні кущі, сенкани. Найбільшим досягненням учнів стала колективна збірка поезій про книгу.

        Бібліотекар Сєрова Г.Й. підкреслила, що книга завжди була найбільшою цінністю, святістю. Учні дізналися про першу бібліотеку Ярослава Мудрого, про найдавніші книги, про найбільшу і найменшу книги у світі. Найбільшу цікавість викликала в учнів розповідь про бібліотеки світу. Кожен п'ятикласник прийшов на бібліотечний урок із читацьким щоденником.

        Урок допоміг учням зрозуміти: читати книги потрібно вдумливо, відчуваючи всі барви слова;естетичний і виховний внлив книги на людину.